ЕТШ ,,Мија Станимировић"

О нама

НАША ПРИЧА

Основана давне 1949. године као нижа Индустријска школа, ЕТШ „ Мија Станимировић“ деценијама се развијала и усавршавала, и данас смо у прилици да је са поносом представимо као нову и осавремењену. 

У веку технолошке револуције, предвођена амбициозним и стручним руководством и кадром, ЕТШ „ Мија Станимировић“ ишла је увек корак даље, у жељи да створи нешто више, трајније и боље.

Захваљујући добро уређеном радном простору, савременој опреми и методама извођења теоријске и практичне наставе, као и богатим људским ресорсима, данас представља једну од најсавременијих школа у Србији, чије образовање може да одговори захтевима и изазовима будућности. ЕТШ „ Мија Станимировић“ омогућава ученицима да овладају вештинама и знањима неопходним за успешно учествовање у савременом друштву, развија њихово стваралаштво и оспособљава их да буду одговорни грађани.

Бројна признања, међу којима се истиче Светосавска награда Републике Србије, успеси и медаље на разним такмичењима широм земље, права су потвда о квалитету ове школе.

Непосредно по завршетку школовања наши ученици ступају у радне организације, а чест је и случај да им фирме где су обављали праксу саме понуде запослење. А да је ЕТШ „Мија Станимировић“ прави расадник знања показује и податак да већина њених ђака постају успешни студенти, постижући значајне резултате на пољу науке, технике и културе.

Школски телевизијски студио са врхунском ТВ опремом на којој могу позавидети и неке ТВ куће, једно је од места извођења наставе за смер Електртехничар мултимедија. Поред ТВ студија,  постоје специјализоване лабораторије за мултимедију, као и мултимедијална сала.

Ако томе додамо рачунарске учионице са преко стопедесет умрежених рачунара, едуковане професоре, сарадњу са многим факултетима, закључујемо да је реч о установи која непрестано улаже у своје ресурсе и иде укорак са научном технологијом.

Слику о  школи допуњује и комплетно реновирана фискултурна сала са врхунском теретаном, где се часови физичког претварају у праве спортске свечаности.

Шкила се м оже похвалити и  библитеком са импозантним бројем квалитетних и актуелних књига, часописима и издањима из области електрoтехнике, у оквиру које постоји читаоница са рачунарима и приступом интернету. Све то  омогућава да се настава изводи на нов и савремен начин, тако да су часови  динамични и занимљиви, са пуно новина, где креативност ученика достиже максимум.

Захваљујући оваквом начину рада, вредностима које негује и постигнутим резултатима, данас је ЕТШ „Мија Станимировић” једна од најпрестижнијих школа у земљи, којом се поносе сви њени полазници.