ЕТШ ,,Мија Станимировић"

О нама

НАША ПРИЧА

Основана давне 1949. године као нижа Индустријска школа, ЕТШ „ Мија Станимировић“ деценијама се развијала и усавршавала, и данас смо у прилици да је са поносом представимо као поново нову и осавремењену. 

У веку технолошке револуције, предвођена амбициозним и стручним руководством и кадром, ЕТШ „ Мија Станимировић“ ишла је увек корак даље од других школа у жељи да створи нешто више, трајније и боље.

Захваљујући добро уређеном радном простору, савременој опреми и методама извођења теоријске и практичне наставе, као и богатим људским ресорсима, она данас представља једну од најсавременијих школа у Србији, чије образовање може да одговори захтевима и изазовима будућности. ЕТШ „ Мија Станимировић“ омогућава ученицима да овладају вештинама и знањима неопходним за успешно учествовање у савременом друштву, развија њихово стваралаштво и оспособљава их да буду одговорни грађани.

.Бројна признања, међу којима се истиче Светосавска награда Републике Србије, успеси и медаље на многобројним такмичењима широм земље, права су потвда о квалитету ове школе.

Осим тога, свршени ученици лако проналазе пут до посла и непосредно по завршетку школе ступају у радне организације, а чест је и случај да им фирме где су обављали праксу саме понуде запослење. А да је ЕТШ „ Мија Станимировић“ прави расадник знања показује и податак да већина њених ђака пстају истакнути студенти, постижући значајне резултате на пољу науке, технике и културе.

Школски телевизијски студио са врхунском ТВ опремом на којој могу позавидети и неке ТВ куће једно је од места извођења наставе за смер Електртехничар мултимедија. Поред ТВ студија ту је специјализована лабораторија за мултимедију, као и мултимедијална сала.

Ако томе додамо специјализоване лабораторије, рачунарске учионице са преко стопедесет умрежених рачунара, едуковане професоре, сарадњу са многим факултетима, закључујемо да је реч о установи која непрестано улаѕе у своје ресурсе и иде укорак са научном технологијом.

Слику о  школи допуњује и комплето ренвирана фискултурна сала са врхунском теретаном, где се часови физичког претварају у праве спортске свечаности.

Затим, ту је  библитека са импозантним брјем квалитетних и актуелних књига, бројним часописима и издањима из области елктрoтехнике, у оквиру које постоји читаоница са рачунарима и приступом интернету. Све то  омогућава да се настава изводи на нов и савремен начин, тако да су часови  динамични и занимљиви, са пуно новина, где креативност ученика достиже максимум

Захваљујући оваквом начину рада,вредностима које негује и постигнутим резултатима, данас ЕТШ Мија Станимировић спада међу најпрестижније школе у земљи, служећи на углед и понос како свим њеним полазницима, тако и читавом друштву.