ЕТШ ,,Мија Станимировић"

ОТВОРЕН ПРВИ МЕЈКЕРС ЛАБ У НИШУ

Електротехничка школа “Мија Станимировић” у Нишу позната је по иновативним, модерним пројектима, ученицима који ређају успехе у области мултимедија, програмирања, електротехнике и електронике, као и успешној сарадњи са више од 40 компанија и остатком локалне заједнице.

наша школа данас

Каријера наших ученика почиње овде

брига о нама

Где партнерство почиње

Изградња снажног осећаја заједнице у школи „Мија Станимировић” Ниш

Ученици код нас у лабу

Активности у МЕЈКЕРС ЛАБУ

ЧАС СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ У МЕЈКЕРС ЛАБУ

Мејкерс лаб се показао као изванредан простор и за истраживање уметничке синтезе између технологије и интерпретације различитих књижевних текстова.
У оквиру предмета српски језик и књижевност, овај приступ не само да је обогатио учење, већ је и истакао важност повезивања уметничког израза са савременим технолошким могућностима.
Ученици су имали прилику да гледају драмско извођење дела С. Бекета „Чекајући Годоа“, што је представљало узбудљиву основу за дискусију.
Друга група ученика гледала је документaрни филм о Доситеју Обрадовићу, једном од најзначајнијих српских просветитеља и то је довело до њима интересантног сазнања да је и сам Доситеј био далеко испред свог времена, у сваком смислу модеран човек.
У неформалном амбијенту Мејкерс лаба, ученици су износили своја мишљења, утиске, различите интерпретације, стварајући визуелне или аудио-визуелне приказе који су обогатили њихове разговоре и размењивање идеја.
Овакав интердисциплинарни приступ стимулише креативно мишљење, доприноси упознавању различитих аспеката уметничког израза и отвара нове могућности за учење.

ДАН МОЛА У МЕЈКЕРС ЛАБУ

Представљајући значај хемије и физике у нашем свакодневном животу, ученици првог и другог разреда са наставницама Јеленом Милић и Снежаном Стојановић, организовали су целодневну активност у Мејкерс лабу.
Од најједноставнијих хемијских реакција до покретања малих робота, ученицима је пружена шанса да истражују и уче кроз интеракцију.

НОВОГОДИШЊА STEAM РАДИОНИЦА

У Мејкерс лабу одржана је новогодишња СТЕАМ радионица. Тема радионице били су новогодишњи празници а један део материјала који су коришћени за израду празничних декорација је рециклиран, коришћене тегле и гардероба која више није у употреби добили су своју другу шансу и у рукама наших креативаца постали су апсолутно прелепи. Оно на шта смо поносни су јесу 3д модели које су наши ученици сами израдили помоћу 3д штампача и којима смо насли посебно место на декорацијама. Мало смо се бавили и хемијом, па смо пронашли специјалну смешу глицерина и воде коју смо користили за "снежне кугле (тегле)". И оно чега увек имамо у изобиљу на радионицама је креативност наших наставника и ученика. Открили смо шта нас највише инспирише, то је хуманитарни аспект радионица. Све што на радионици направљено намењено је хуманитарној продаји у организацији Ученичког парламента.

Радионица ФИНАНСИЈСКА ПИСМЕНОСТ

У Мејкерс лабу одржане су три радионице програма Финансијска писменост. Ментор наше школе, који је и одржао радионице, је Владимир Петровић, директор филијале Niš Pro Credit Banke. У име име наше школе радионицама је присуствовала и наставница Јелена Рајковић која је координатор Мејкерс лаб-а.
Тема прве радионице:
Планирање кућног буџета и предности планирања.
Тема друге радионице:
Финансијски појмови и концепти - укрстенице и асоцијације.
Тема треће по реду радионице:
Практична примена наученог - студија случаја.
Укупно је 32 ученика четвртог разреда успешно завршило програм и показало велико интересовање за ову област.

Базар за потребе ученичке компаније

Након две креативне радионице данас је у нашој школи одржан продајни базар за потребе ученичке компаније @ekoeksplozija. Можемо рећи да је прва активност ове компаније била успешна и да су сакупили довољно новца како би почели са производњом њихових еко бомби којима планирају да улепшају 🌸 свет 🌍. Пратимо развој компаније и држимо палчеве да им сви планови буду успешни! Подршка од стране ученика и наставника школе није изостала а уколико и ви желите да их подржите запратите њихов профил.

Радионица ФИНАНСИЈСКА ПИСМЕНОСТ

@ekoeksplozija је ученичка компанија наше школе која је настала са идејом да по нашем граду шири зеленило и подстакне младе да то и сами чине. Еко бомбе су састављене од семенки сезонског биља, хумуса и једног тајног састојка, тако да су већ спремне за садњу. Све што је потребно јесте да бомбицу баците на место по васој жељи и чекате да биљка порасте 💣🌳🌿. Бомбице се налазе у вендинг машини и па ово саму куповину чини забавном. За сада су у току припреме за такмичење Ученичких компанија под окриљем @dostihnuca_mladih а планови за постављање машина по граду и шире су у изради. 📊📝🗂️ Уколико желите да подржите ови идеју запратите профил! 💣🌳🌿

ДРУГИ
О НАМА

Latest ekit news

Ekit Latest News