ЕТШ ,,Мија Станимировић"

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Током прошле недеље организован је ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА са циљем да се будућим средњошколцима представе различити образовни профили, лабораторије и радови ученика наше школе.

Ученици основних школа су били срдачно позвани да присуствују овом догађају и упознају се са могућностима које пружа ЕТШ „Мија Станимировић“. Било је присутно мноштво заинтересоване деце, родитеља и наставника. Посетиоци су имали прилику да стекну нова знања и испробају се у различитим активностима. Основци су са одушевљењем пратили разне компјутерске програме које су креирарали старији ученици.

Поред тога,  могли  су да се упусте у авантуру видео продукције, где су имали прилику да науче основе снимања и монтаже видеа. Уз помоћ стручних ментора, ученици су добили увид у процес стварања аудио-визуелних садржаја и открили своје скривене таленте.

Још једна узбудљива атракција била је демонстрација КТС дијагностике возила. Наравно, није могао да прође непримећено ни фасцинантан свет дронова. Сви који су желели,  добили су прилику да се опробају у управљању дроном и истраже могућности које ова технологија пружа.

Овај дан протекао је успешно и у инспиративној атмосфери.