ЕТШ ,,Мија Станимировић"

ВИЗИЈА УСПЕХА УГЛЕДНОГ ЧАСА ОДЕЉЕЊСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Инспирисана питањима и недоумицама ученика трећег разреда о томе како се изборити са наставним градивом и бити успешан, наставница Ивана     Миладиновић,         осмислила је час одељењске заједнице ,,Како преживети трећи разред“.

Са  наставником Гораном Петровићем, одељењским старешином  четвртог пет, организован је несвакидашњи угледни час чији су реализатори били сами ученици.


На почетку,  водитељ, ученик III6, Михајло Усковић, се на занимљив начин обратио присутнима, тако да је час започео интригантним питањима. Водећи се концептом трибине, разговор је оживео када су матуранти Миладиновић Михајло, Митровић Мартин и Коцић Душан (IV5), одговорно, али  и потпуно опуштено одговарали и својом аутентичношћу изазвали велику пажњу.

Теме су се највише односиле на обраду различитих предмета, времена посвећеног учењу као и на лакше и теже стране школовања.

Упечатљиво је било видети спремност четвртака да са великом слободом и потпуном искреношћу одговарају на сва постављена питања.

Овакав прилаз изазвао је живопосну и занимљиву дискусију, која не само да је обогатила искуство учења , већ и дубље померила границе комуникације.