ЕТШ ,,Мија Станимировић"

ГАЛАКСИЈА КУП 2024: ОТКРИЈТЕ ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТЕ НАШИХ УЧЕНИКА КОЈИ СУ ОПЕТ ФАСЦИНИРАЛИ ЖИРИ

22. и 23. марта, 2024. године, одржан је ГАЛАКСИЈА КУП у Вршцу, двадесет три екипе из Србије, такмичиле су се у изради својих научних пројеката. Међу њима, три тима из наше школе:

Тим „Vision One” – Никола И Ранђеловић и Лука Ракић, са ментором Иваном Миладиновић;

Тим „Паметна башта” – Миљана Миленковић, Сара Јоцић и Петар Костић, са ментором Иваном Богдановић;

Тим „Здравље 24/7” – Петар Живковић, Матеја Грујић и Душан Марјановић, са ментором Јеленом Рајковић.

Пројекат под називом Vision One, привукао је велику пажњу. Ова иновативна идеја представља open source додатак за наочаре који трансформише обичне наочаре у паметни уређај. Vision One комбинује хардвер и софтвер како би омогућио различите функције које могу бити подједнако корисне свима, а истовремено могу олакшати живот људима који имају оштећен слух. Својим изузетним знањем и креативношћу, наши такмичари задивили су публику и оставили снажан утисак на жири и освојили ПРВО МЕСТО на овогодишњем такмичењу ГАЛАКСИЈА КУП 2024.

Такође, и друга два тима, са менторима Иваном Богдановић и Јеленом Рајковић, постигла су запажене резултате и својим презентацијама изазвали симпатије публика.

Овај успех наших средњошколаца показује да млади људи имају много талената и идеја које могу да допринесу научном и технолошком напретку.

 Честитамо младим научницима и њиховим менторима на успеху на Галаксија купу 2024!

Погледајте проглашење победника ГАЛАКСИЈА КУП-а 2024.