ЕТШ ,,Мија Станимировић"

АМБИЈЕНТАЛНИ ЧАС У МЕДИЈАНИ

Амбијентални час у Медијани са идејом повезивања више наставних предмета, у организацији Наташе Миљковић, Илије Марчетића, Владе Савића, Леле Челић и Весне Бојић, био је заиста нешто посебно.

Позитивано необичан, инспиративан, надахњујући и освежење за наше ђаке.

Уводни говор наставника историје, Владе Савића био је не само информативан, већ је и на топао приповедачки начин заокупио пажњу свих присутних.

Наставнице српског језика и књижевности, Лела Челић и Весна Бојић, биле су подршка нараторима Ањи Антић (III2), Анђели Ристић (II5) и Милошу Младеновићу (II5), чији су описи били толико живописни да су нам приближили време средњег века.

Посвећеност и вештина наставнице музичке културе, Наташе Миљковић, резултирали су маестралним извођењем не тако једноставних духовних композиција, певача Милице Славковић (III3) и Мартина Митровића (IV5).

Фасцинантно и надахнуто је било предавање наставника веронауке, Илије Марчетића о локалној историји, културним и верским приликама средњег века.
Ученици су у пратњи кустоса разгледали археолошко налазиште и своја сазнања поткрепили новим занимљивим чињеницама.
Општи утисак је да је овакав начин извођења наставе био веома успешан догађај. Спој преданости и талената свих учесника је позитивно искуство које ће се памтити, и представља јединствену комбинацију инспирације и образовања за наше ученике.